No F1 Hybrids / GMO seeds here. Only seeds from natural selection.

We are a bunch of passionate open-pollinated heirloom seed savers.

If you have heirloom seeds and worried it will be gone for future generation, we will be happy to add into our seed bank, grow and give it a comeback.

Save Heirloom Seeds for our children.

All of our plants are only feed with animal manure and compost. No synthetic fertiliser or chemicals used.

Be kind to our environment as we are sharing with other living things created by God.

Our ancestors live a healthy life without artificially man-made poison. Big NO to pesticide.

Plants on our kebun are organically grown, only kisses by us, rain and other living things.

Any form of gardening patience is the virtue.

3 Plants Mix for RM10

 Boleh campur pilih mana-mana 3 jenis pokok sayur/herba/bunga dengan harga satu set RM10.00 (klik pada nama tanaman untuk lebih info mengenai tanaman tersebut):
Pokok Kari

Water Hyacinth (Keladi Bunting)

Ulam Raja (Cosmos caudatus)

Pinto Peanut (Arachis Pintoi)

Sweet Basil Large Italian Leaves

Pokok Ginseng Jawa (Akar Som)

Kadok ( 7 Moist Bare-Rooted/ Keratan)

Remayung Merah (Red Malabar Spinach)

Serai (Lemon Grass)

Pecah Beling/ Pecah Kaca (Strobilanthes crispus)

Keratan Ubi Kayu Baka Sabah (Tapioca)

Terung Pipit (Solanum tarvum)

Cili Burung

Mata Pelanduk / Mata Ayam

Keladi Mawar

PANDAN

Sayur pucuk muda ubi kayu (Manihot)

Kiambang/Water Lettuce


 Kos penghantaran untuk satu set (3 jenis pot/Cuttings untuk RM10) ialah menggunakan Pos Laju Prepaid Box Small (RM14). Jumlah RM24. Dalam prepaid box boleh juga selit pesanan biji benih atau pun bulb bunga (combine shipment) untuk jimatkan kos penghantaran.
 Kebiasaannya penghantaran untuk pokok dipos pada hari Isnin/Selasa untuk mengelak transit lama bersama Pos Laju dan penerimaan pembayaran sebelum pukul 6 petang Ahad. Setelah di pos ke Pos Laju kebiasaannya akan sampai dalam 1~2hari (esok atau lusa/sepatutnya next day delivery servis dari Pos Laju).

Segala pertanyaan dan pesanan boleh email (kebunkmg@gmail.com).

30 ulasan:

Carlz Jafran berkata...

salam.

saya nak pokok pecah beling, ginsing jawa dan pokok kadok. pembayaran akan dibuat selepas 12 hb FEB. simpan dulu untuk saya. terima kasih.

Izzat Harris berkata...

Salam, sy berminat untuk membeli pokok keladi bunting. Bagaimana cara pembelian? Sy memerlukan 6 btg pokok.tq

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Carlz Jafran.

Thank you inform dah selamat terima.

Happy Gardening!

Salam Bahagia Izzat Harris.

Pokok keladi bunting ada stok.
Further details email (kebunkmg@gmail.com).

Nurjahan Ali berkata...

Assalamualaikum
Saya nak beli ulam raja 1 pot urgent utk research
Ada stok lg x?

TukangKebun berkata...

Waalaikumsalam Nurjahan Ali.

Pokok ulam raja ada stock.
Further details hantar email ke (kebunkmg@gmail.com).

Tanpa Nama berkata...

Sambung nyawa ungu dan batik ada x? Whatsapp saya 0148547574..tq

Rahayu Muhammad berkata...

Pokok ulam cabang tiga Ada x ?

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia.

Pokok sambung nyawa ungu dan batik, ulam cabang tiga kami belum mula bekalkan.

ABDUL HAQ berkata...

assalammualaikum tuan.. saya nak beli pokok yg sudah jadi. boleh buat penghantaran sampai sabah ke? saya nk order pokok herba rosemary, basil, oregano dan juga serai wangi. ade x? hubungi saya 016-5876077

Azieazima Sharif berkata...

Boleh bagi alamat penuh kebun bahagia?sangat berminat pada bawang dayak.atau whatsapp saya 0192558137.

Azieazima Sharif berkata...

Saya nak beli pokok bawang dayak.boleh bagi alamat penuh.atau call saya 0192558137

TukangKebun berkata...

Waalaikumsalam Abdul Haq.

Tiada stok pokok yang sudah jadi dalam wish list.
Cuma basil ada dalam bentuk biji benih.

Salam Bahagia Azieazima Sharif.

Boleh self-collect bawang dayak esok antara pukul 9:00pagi~9:30pagi di depan Sekolah Kebangsaan Merbau Sempak Sungai Buloh. Dekat dengan exit Paya Jaras, Lebuhraya Guthrie.
Confirm 10 sets of bawang dayak as ordered.

Tanpa Nama berkata...

slm remayung merah n sayur raja ada stok x

Yaati Nor berkata...

rumahnya kat mn kebun bahgia? pakcik saya ada duduk merbau sempak..basil,sunflower bawang dayak ada stok ke?

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia.

Sayur Raja ada stok.
Remayung Merah tiada stok.

Salam Bahagia Yaati Nor.

Dekat sahaja dekat Merbau Sempak.
Benih basil, Mexican Sunflower dan bawang dayak ada stock.
Biasa kami buat self-collect pagi Sabtu/Ahad di depan Sekolah Kebangsaan Merbau Sempak.

cnaa_wawa berkata...

Salam.. Pokok perilla ad stock x??

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia cnaa_wawa.

Biji benih perilla warna hijau dan merah kedua-duanya dah out of stock.

Tanpa Nama berkata...

slm..... remayung mrh n sayur raja tu biji bnh ke keratan..... tq

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia.

Untuk sayur raja dalam bentuk anak pokok di mana keratan dah berakar dalam tanah.

noa nomi berkata...

Bleh wsp sy x..0142387075.. nk tnye ttg stok n jenis2 y sy nk tnye dlu senang..tq

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Noa Nomi.

Regarding stock yang ada boleh email ke (kebunkmg@gmail.com) untuk senarai available stock and goods yang ada di Kebun Bahagia Bersama

Tanpa Nama berkata...

Sy nk beli benih kacang panjang renek ...ada stok tak? T ksh..boleh whtapp sy 0173409582

AisyahRyyan Shop berkata...

sy nk beli. beni beet root
ada jual x benih lobak unggu
wasaap sa 0187617046

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia.

Kacang panjang renek out of stock.

Salam Bahagia AisyahRyyan Shop.

Benih beetroot ada ready stock. Tapi lobak ungu tiada stock.
Boleh email pesanan ke (kebunkmg@gmail.com).

Star M berkata...

Salam Saya nak beli benih kacang soya ade??

Tanpa Nama berkata...

saya nak benih pokok kacang bulu (edamme)

fazil sidik berkata...

Saya Ada bank in duit .detail dalam email saya kirim.

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Star M,

Fresh edamame seeds InsyaAllah bulan 10 nanti ada.

Salam Bahagia Fazil Sidik,

Terima kasih InsyaAllah minggu hadapan akan kami posnya ke Sabah.

Nelson silver berkata...

salam..benih pokok daun pecah kaca ade stok tak..tolong whatsapp 013-6562337

TukangKebun berkata...

Salam Bahagia Nelson Silver.

Pokok daun pecah kaca ada ready stock.
Boleh direct pesanan ke email (kebunkmg@gmail.com).